Generale

Polita de asigurare prin MR.FINANCE.

Asigura-ti locuinta , printr- polita de asigurare incheiata cu o firma buna , la cate dezastre naturale sunt in ultimul timp cu aceste inundatii este necesar sa iti asiguri locuinta fie ca vorbim de inundatii, cutremur , sau te-a inundat vecinul etc , poti primi despagubiri care te vor ajuta sa treci cu bine prin calamitate.

Oferta celor de la MR.FINANCE pentru cei care doaresc sa incheie o polita pentru asigurarea locuintei este urmatoarea :

Ce este Asigurarea de locuinta?

Asigurarea de locuinta obligatorie sau polita de asigurare obligatorie a locuintei, denumita si PAD, are rolul de ne proteja, din punct de vedere financiar, in cazul unor daune, ce ne pot afecta locuinta. 

In temeiul legii nr. 26/2008 este obligatoriu sa ne asiguram locuintele impotriva unor dezastre naturale, cum sunt: alunecarile de teren, inundatiile si cutremurele. Un astfel de contract trebuie sa se realizeze anual de catre orice persoana fizica sau juridica ce detine o locuinta. 

Caracteristicile asigurarii de locuinta

Asigurarea de locuinta obligatorie ofera despagubiri asiguratului chiar si in conditiile in care hazardele naturale provoaca incidente indirecte, spre exemplu incendiul provocat de cutremur. Persoanele care dispun de asigurare de locuinta nu vor avea de suferit din punct de vedere financiar in cazul distrugerii acesteia de un dezastru natural. 

Intrucat vorbim despre o asigurare obligatorie, impusa de statul roman, este important sa stii ca persoanele care nu detin o astfel de polita de asigurare pot fi sanctionati, conform prevederilor legale. 


Tipurile de asigurari de locuinta

Conform legii mentionate anterior, locuintele se diferentiaza in doua tipuri: locuintele de tip A si locuintele de tip B.

Locuinta de tip A este reprezentata de constructii cu structuri de rezistenta robuste, realizate din metal, lemn sau beton armat, cu exterior din piatra, caramida sau diverse materiale  ce rezulta in urma tratamentelor chimice/termice.

Pragul de asigurare maxim- 20.000 euro.

Locuinta de tip B defineste case sau apartamente a caror constructii cu pereti exteriori sunt realizate din caramida sau orice alte materiale care nu au fost supuse unor tratamente termice sau chimice.

Pragul de asigurare maxim- 10.000 euro.


Ce riscuri acopera asigurarea obligatorie de locuinta?

Asigurarea obligatorie de locuinta acopera urmatoarele riscuri: 

 • Alunecarile de teren
 • Inundatiile
 • Cutremurele de pamant

Dupa cum am mentionat deja, acestea trebuie sa fie declansate de fenomene naturale, adica daunele sa apara ca o consecinta a acestora. 

Este la fel de important sa stii si ce nu acopera o asigurare de locuinta obligatorie:  

 • Inundatii ce se produc ca urmare a schimbarii artificiale a cursurilor de ape;
 • Inundatii produse in timpul formarii unor lacuri de acumulare;
 • Alunecari de teren sau prabusiri rezultate din fenomene prilejuite, lucrari de edilitare, prospectiuni, exploatari sau explorari, fie ele la suprafata sau in profunzime;
 • Daune provocate de tasarea terenului pe care este construita fundatia;
 • Daune ce apar din pricina variatiilor de volum a terenului;
 • Daune ce se produc in cazul terenului care imprejmuieste locuinta si nu este asociat acesteia;
 • Daune provocate in cazul unor anexe care nu constituie corp comun cu louinta: grajd, magazie, garaj, jardiniere etc;
 • Daune provocate unor bunuri care nu sunt reprezentate stric de destinatia de locuinta;


Cat costa o asigurare de locuinta?

Pentru o locuinta de tip A (constructii cu structuri de rezistenta robuste, realizate din metal, lemn sau beton armat, cu exterior din piatra, caramida sau diverse materiale  ce rezulta in urma tratamentelor chimice/termice), costul politei de asigurare este 20 euro/an. 

Pentru o locuinta de tip B (case sau apartamente a caror constructii cu pereti exteriori sunt realizate din caramida sau orice alte materiale care nu au fost supuse unor tratamente termice sau chimice), costul unei polite de asigurare este 10 euro/an. 

Avantajele unei asigurari de locuinta

 • Asigurarea caminului tau in caz de dezastre sau accidente este poate unul dintre cele mai mari avantaje
 • Poti incheia o asigurare de locuinta pe perioade de 6, 7, 8, 9, 10, 11 sau 12 luni
 • Oferta de asigurari poate fi personalizata
 • Exista asiguratori care ofera si extra acoperiri pentru protejarea locuintei tale
 • Gama larga de societati care ofera astfel de servicii de asigurari de locuinta
Acoperiri oferiteConfortExtraMax
Flexa- incendiu, trasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor, boom sonic
Riscuri naturale
Asistenta la domiciliu
Raspundere civila legala
Cheltuieli aditionale
Daune provocate de apa
Bunuri casabile
Furt
Vandalism
Avarii accidentale si scurtcircuit
Cutremur (optional)

Asigurarea Casco consta in :

Ce este Asigurarea Casco?

CASCO este o asigurare auto facultativa, care se acceseaza pe baza unui contract realizat intre doua parti: o persoana fizica sau juridica, denumita asigurat, si o persoana juridica, denumita asigurator. Asiguratorul se angajeaza sa preia din riscurile la care se supune proprietarul masinii, in schimbul unor sume de bani platite prin polita de asigurare. 

De regula, aceasta se poate incheia doar pentru autoturisme cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani, insa acesta este un aspect ce poate varia de la o companie la alta.

link util click aici si vei afla :
Ce riscuri acopera o asigurare CASCO?

Asigurarea CASCO despagubeste proprietarii in situatii de avariere a autovehiculelor in accidente sau chiar in caz de furt. In principiu, politele sunt valabile doar pentru masinile inmatriculate in tara, indiferent ca acest lucru este temporar, permanent sau limitat de leasing.

Cele mai multe dintre companiile de asigurari CASCO acopera urmatoarele riscuri:

 • Eventualele avarii: caderea unor obiecte pe autovehicule, zgarieri, ciocniri, caderi in apa sau prapastii, rasturnari sau derapari.
 • Actiuni ale unei terte persoane: acte de vandalism, furt partial sau total, tentativa de furt etc.
 • Avarii generate de fenomene naturale: cutremure, alunecari de teren, avalanse de zapada, grindina etc.

Listei de mai sus i se pot adauga si alte riscuri, daca optezi pentru o asigurare CASCO mai cuprinzatoare, care de regula este mai scumpa:

 • Acte de vandalism generate de greve, revolte, tulburari civile etc.
 • Furt partial care nu prezinta urme de intrare prin efractie.
 • Pierderea cheilor.
 • Utilizarea masinii in afara drumurilor publice.
 • Apa la motor etc.

Anumite pachete CASCO acopera chiar si daune realizate de o persoana care a utilizat automobilul fara a primi consimtamantul asiguratului. Totodata, este posibil ca fiecare companie sa dispuna de propriile excluderi atunci cand vine vorba despre anumite evenimente. 

De aceea, este important ca toate aceste prevederi sa fie trecute in contract.


Ce riscuri nu acopera o asigurare CASCO?

Exista anumite situatii cand asigurarea CASCO nu acopera anumite riscuri. De regula, este vorba despre avarieri produse din pricina utilizatorului, care nu a gestionat responsabil detinerea unui autoturism. 

Iata care sunt acestea:

 • Utilizatorul a uitat masina descuiata sau cheia in contact.
 • Incuietorile nu au fost schimbate in urma unor tentative de furt anterioare.
 • Alarma nefunctionala nu a fost reparata, ceea ce a facilitat furtul.
 • Daunele s-au produs in urma unor intreceri ilegale.
 • Daunele vizeaza componente de rezerva care nu sunt considerate a fi accesorii cu care este dotata din fabrica masina.
 • Daunele sunt produse in urma patrunderii cu buna stiinta in zone inundate sau in cursul unor ape.
 • Daunele se produc in urma folosirii focului deschis neprotejat in preajma autovehiculului ce transporta materiale inflamabile.
 • Daunele ce apar drept urmare a utilizarii masinii dupa constatarea unor probleme grave, ce nu permit folosirea acesteia sau o pun in pericol.
 • Daunele sunt produse articulatiilor automobilului, jantelor sau amortizoarelor, alte componente nefiind afectate.
 • Soferul auto se afla sub influenta unor substante stupefiante sau a alcoolului.


Din ce se compune costul unei asigurari CASCO?

Indiferent de compania de asigurari cu care vei dori sa inchei o asigurare CASCO, aceasta va estima valoarea automobilului la una cat mai apropiata de cea reala.

In principiu, in acest sens se parcurg urmatorii pasi: 

 1. Compania stabileste valoarea masinii in conditiile in care era noua si avea 0 km la bord. Acest lucru se poate face pe baza valorii din catalog sau a facturii de achizitie, in functie de caz.
 2. Pe baza unui tabel, compania va aplica o valoare de uzura, ce se va scadea din pretul initial pentru a obtine valoarea actuala a automobilului. Aceasta uzura se calculeaza pe baza vechimii masinii.
 3. Daca automobilul dispune de diverse imbunatatiri sau dotari realizate ulterior, acestea se pot adauga pentru obtinerea unei sume asigurate cat mai apropiata de cea reala.

Ceea ce trebuie sa nu scapi din vedere este ca orice componenta care nu este trecuta in dotarea standard a automobilului nu va fi trecuta in polita si, drept urmare, nu va fi asigurata.


Care este costul unei asigurari CASCO?

Costul unei asigurari CASCO se stabileste in functie de mai multi factori. 

Iata care sunt indicii pe care companiile ii iau in considerare:

Valoarea autoturismului: cu cat valoarea este mai mare, cu atat mai scumpa va fi si valoarea primei de asigurare.

Vechimea autoturismului: vechimea masinii este direct  proportionala cu costul asigurarii. Cu cat este mai veche, cu atat creste probabilitatea ca aceasta sa se avarieze si, implicit, cresc costurile de intretinere. Prea putine companii dispun de servicii de asigurare CASCO pentru autoturisme mai vechi de 10 ani.

Varianta CASCO aleasa: cu cat asigurarea este mai cuprinzatoare, cu atat mai mult creste costul primei. De pilda, daca vrei despagubire pentru furt chiar si in parametri in care vina iti poate apartine, cu siguranta va fi necesar sa platesti mai mult.

Fransizele: daca fransiza este mai mare, va diminua din valoarea primei de asigurare. Desigur, in aceste situatii va trebui sa platesti un anumit procent din costurile de reparatii, conform datelor prevazute in contractul de asigurare.

Varsta soferului si perioada de vechime a permisului de conducere: cu cat sunt mai tineri soferii si cu cat au de mai putin timp carnetul de conducere, cu atat mai mare este riscul de a se produce accidente rutiere. Astfel, companiile de asigurari CASCO penalizeaza acest segment de clienti.

Istoricul rutier al soferului: La reinnoirea contractelor de asigurare CASCO, istoricul rutier al soferului este important. Acesta poate aduce reduceri ale cotatiei, multumita riscului scazut de producere a accidentelor.

Recomandarea noastra este sa analizezi oferta de asigurari CASCO existenta pe piata si sa o alegi pe cea mai avantajoasa pentru tine. Documenteaza-te cu privire la companii, verifica potrivirea cifrelor din contract si analizeaza clauzele ce pot sa iti aduca neplaceri. 

Nu semna un contract daca nu ai certitudinea ca acesta este potrivit pentru tine. Totodata, poti apela la un avocat daca nu intelegi anumite clauze. Astfel, vei minimiza riscurile la care te poti supune.


Fransiza CASCO- cat este de importanta?

Fransiza este o parte din valoarea daunei pe care o vei plati tu, cel asigurat, pentru fiecare accident.

Fransiza poate fi reprezentata de: 

 • Valoare fixa– se aplica la fiecare dauna in parte
 • Procent din suma asigurata– se aplica la fiecare dauna 
 • Procent din valoarea fiecarei daune in parte

Iti recomandam sa te documentezi cu privire la implicatiile pe care asigurarile CASCO cu fransiza si cele fara fransiza le impun. Practic, daca optezi pentru o asigurare cu fransiza, prima de asigurare va fi mai mica, ceea ce inseamna ca vei plati mai putin pe polita CASCO. In acelasi timp, in situatii de accident, va trebui sa platesti o anumita suma de bani, in functie de nivelul fransizei pentru care ai optat. 

Cu alte cuvinte, costurile mai mici pentru asigurarea propriu-zisa sunt platite prin costuri suplimentare in cazul unor accidente.

Pe de alta parte, o asigurare fara fransiza va fi mult mai costisitoare, insa nu impune aceste cheltuieli in caz de accidente. 

Este necesar sa acorzi importanta fransizelor pe care le accepti in polita si sa nu te lasi pacalit de cifre. 

De pilda, un procent de 7% din valoarea daunei nu va fi egal cu un procent de 7% din suma asigurata.

In concluzie, fransiza CASCO este importanta, insa in anumite conditii. Aceasta poate fi diferita, in functie de eveniment: dauna totala sau partiala, sau dauna cauzata de o anumita categorie de utilizatori.

Asigurare de calatorie este esentiala daca plecati in vacanta , mai bine sa prevenim orice risc pentru ca nu se stie cand sanatatea iti este in pericol iar daca mergi cu copii dupa tine in vacanta ei se inbolnavesc si mai usor facand enterocolite , poate febra etc , asigurarea iti acopera costul unei eventuale spitalizari .

Ce este Asigurarea de calatorie?

O asigurare de calatorie este un document care se realizeaza premergator plecarii in orice calatorie din strainatate, fie ea in scop business sau concediu.

Aceasta asigura in limita unei sume de bani diverse cheltuieli de consultatie, diagnosticare, tratament, servicii in regim de urgenta, interventii chirurgicale si nu numai. 


Ce servicii medicale acopera o asigurare de calatorie?

De regula, o asigurare de calatorie standard include:

 • Transport in caz de urgenta la o unitate medicala din apropiere
 • Tratamentul ambulatoriu
 • Diverse medicamente sau proceduri de diagnoza
 • Tratament in conditii de spitalizare

Recomandarea noastra este sa incluzi in asigurarea de calatorie in strainatate atat repatrierea sanitara, cat si repatrierea in caz de deces. Astfel, vei putea sa te intorci acasa inainte de a se finaliza calatoria, in cazul in care ai contactat o anumita boala. In ceea ce priveste repatrierea pentru deces, acesta este un aspect la care trebuie sa te gandesti. 

Bagajul pierdut este, de asemenea, un serviciu suplimentar si difera de la o firma de asigurari la alta. 

Pentru informatii mult mai specifice, te invitam sa analizezi gama de servicii oferita de fiecare companie in parte.

Suplimentar, o astfel de asigurare se poate extinde pentru a include acoperirea pentru pierderea unor documente sau bagaje si diverse afectiuni ce pot aparea din cauza practicarii unor sporturi extreme. 

Este foarte important sa iti creezi o oferta de asigurare care sa includa toate serviciile de care ai nevoie, pentru a nu fi nevoit sa le platesti din banii tai.


Asigurarea de calatorie si cardul european de sanatate


Asigurarea privata de calatorie iti permite accesul la spitale private de oriunde in lume. 

Cardul european de sanatate acopera servicii medicale oferite de spitalele de stat din Uniunea Europeana. Cele mai multe tari nu dispun de astfel de spitale, tot sistemul fiind unul privat. Totodata, nu includ serviciul de repatriere, ceea ce inseamna ca va trebui sa iti platesti singur anumite servicii, bani pe care va trebui sa te straduiesti ulterior sa ii recuperezi. Cardul european de sanatate il poate avea orice cetatean asigurat in sistemul de asigurari de sanatate, care poate face dovada achitarii la zi a contributiei.


De ce am nevoie de o asigurare de calatorie?

 Imagineaza-ti doar ca te afli in alta tara si apare o urgenta medicala. Cel mai probabil nu stii ce anume sa faci, iar limba poate fi o bariera in ceea ce priveste comunicarea dintre tine si alte persoane, mai ales atunci cand vine vorba despre explicatii medicale. O asigurare de calatorie nu doar ca iti ofera vizita la spitale private fara sa platesti, insa iti si faciliteaza tot procesul de accesare a acestor servicii.

Tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe asigurare si sa suni la numarul de telefon inscriptionat pe aceasta. Vei fi indrumat de operatorii firmei de asigurari catre un spital, in limba romana. Acolo vei fi intampinat de echipa de asistenti si medici, care se vor ocupa de tine. Daca situatia medicala nu iti permite sa realizezi apelul telefonic, o alta persoana poate face acest lucru in locul tau. Este important sa faci acest apel inainte de a te deplasa la spital, pentru a nu risca refuzul despagubirii serviciilor.


Cum aleg o asigurare potrivita?

Asigurarea de calatorie se alege in functie de anumiti parametri pe care situatia ta specifica le impune. Poti incepe prin alegerea asigurarii de calatorie in functie de activitatile pe care le desfasori in concediu. Astfel, daca mergi sa faci schi, iti recomandam sa alegi o asigurare de calatorie pentru sporturi recreative. Daca mergi sa faci alpinism, alege o asigurare pentru sporturi extreme. Daca mergi sa vizitezi, alege o asigurare in consecinta si asa mai departe.

In principiu, o asigurare buna trebuie sa iti ofere o limita de acoperire cat mai mare pentru a nu avea surpriza ca diagnosticul tau nu este inclus in aceasta si trebuie sa platesti din buzunarul propriu, un call-center non stop pentru asistenta in caz de nevoie, sa fie valabila in toate tarile si sa aiba acoperire pentru diverse situatii: accidente, anularea rezervarilor, pierderea unor bunuri etc.

Daca obisnuiesti sa calatoresti de foarte multe ori pe an, poti opta pentru un plan de asigurare durabil, pentru 12 luni. Astfel, te vei bucura de aceeasi asigurare pe toata perioada anului. Totodata, companiile de asigurari iti pun la dispozitie si variante de asigurari pentru grup, ce se dovedesc a fi alegerea excelenta in cazul calatoriilor cu familia. Indiferent de alegere, este important sa te asiguri ca regasesti in documentele aferente serviciile de care vrei sa ai parte.


Ce fac daca am o urgenta medicala in calatorie?

In cazul unei urgente medicale, tot ce trebuie sa faci este sa te uiti pe asigurarea de calatorie si sa apelezi numarul de telefon de pe aceasta. Un operator iti va raspunde in cel mai scurt timp si te va ajuta sa ajungi la cel mai apropiat spital. In cazul in care nu te poti misca, vor contacta serviciul de urgente pentru a se deplasa la locul unde te afli. Acest apel poate fi efectuat de altcineva daca tu te afli in incapabilitatea fizica de a face acest lucru.


Fii atent la serviciile incluse! 

De regula, o asigurare de calatorie standard include transport in caz de urgenta la o unitate medicala din apropiere, tratamentul ambulatoriu, diverse medicamente sau proceduri de diagnoza si tratament in conditii de spitalizare

Suplimentar, o astfel de asigurare se poate extinde pentru a include acoperirea pentru pierderea unor documente sau bagaje si diverse afectiuni ce pot aparea din cauza practicarii unor sporturi extreme. Este foarte important sa iti creezi o oferta de asigurare care sa includa toate serviciile de care ai nevoie, pentru a nu fi nevoit sa le platesti din banii tai.

Asigurare de sanatate

Ce este Asigurarea de sanatate?

Asigurarea de sanatate iti ofera acces la servicii medicale de calitate, in spitalele de stat sau cele private, in functie de preferintele tale si particularitatile pe care fiecare situatie in parte le impune.

Atunci cand spunem servicii medicale, facem referire atat la partea de preventie, reprezentata de analize si investigatii, cat si la cea de combatere a unor afectiuni, reprezentata de spitalizare, interventii chirurgicale si eventuale forme de tratament.


Ce acopera o asigurare de sanatate?

Fiecare firma de asigurari acopera riscuri ce intra in asigurarea de sanatate diferite de la o institutie la alta. Te putem ajuta in aceasta privinta oferindu-ti date orientative in ceea ce priveste riscurile acoperite de politele de asigurari de sanatate. 

Iata care sunt cele mai comune riscuri ce intra in asigurare:

 • Analizele de laborator
 • Diverse investigatii medicale de specialitate
 • Diverse servicii stomatologice
 • Servicii de spitalizare
 • Tratamente necesare ulterior externarii
 • Eventuale interventii chirurgicale
 • Analize de radiologie si imagistica


Alte detalii importante despre asigurarea de sanatate

Am enumerat cateva detalii pe care trebuie sa le cunosti despre polita de asigurare de sanatate. 

 • Polita de asigurare de sanatate se acorda in functie de indici, precum:  istoricul medical, varsta, istoricul medical al familiei, stilul de viata, riscul pe care locul de munca il implica etc
 • Exista firme de asigurari ce iti pun la dispozitie pachete fixe, din care poti alege varianta ce se pliaza optim nevoilor tale. 
 • Cele mai multe firme de asigurari incheie contracte pentru perioade minimum 1 an, cu posibilitatea de reinnoire de pana la 10 ani. 
 • asigurare privata de sanatate dispune de o acoperire teritoriala semnificativ mai mare decat cea pe care un abonament de sanatate o implica.
 • Asigurarile de sanatate includ si spitalizarea, care, de cele mai multe ori, poate impune anumite costuri mai ridicate. Abonamentele de sanatate pot acoperi doar o parte din costurile aferente spitalizarii, traduse adesea in anumite discounturi.


Ce avantaje aduce o asigurare de sanatate?

Unul dintre beneficiile majore ale asigurarii de sanatate este ca acopera sumele de bani in cazul unor accidente, tratamente pe termen lung sau alte interventii.

Putem enumeram cateva dintre avantajele pe care o asigurare de sanatate le poate aduce, precum: 

 • Serviciile medicale se vor accesa pe baza unui card de la firma de asigurari
 • Accesul la o gama larga de clinici incluse in reteaua firmei de asigurari 
 • Anumite servicii dispun de acoperire nelimitata 

Allianz Tiriac Asigurari

– Asigurarea de sanatate se numara printre serviciile oferite de firma de asigurari Allianz Tiriac.
– Acestia, ca si noi, pun sanatatea pe primul loc! 
– Pune la dispozitie asigurari de sanatate atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice.
– SanaPro se adreseaza persoanelor fizice
– SanaPlan se adreseaza persoanelor juridice 
Planurile Ambulatoriu si Spitalizare sunt disponibile in cate 3 limite de acoperire
– Posibilitatea de a adauga la oricare dintre planuri Clauza Suplimentara de Preventie– un pachet optional de control si monitorizare a sanatatii
– Planul Ambulatoriu iti ofera accesul la serviciul A doua Opinie Medicala a unei echipe de medici internationali
– Plan de sanatate flexibil – ce iti va permite sa alegi in functie de nevoile tale
– Costuri achitate direct de firma de asigurari – plata catre centrele medicale se va direct de Allianz Tiriac  – acestia iti pun la dispozitie, prin intermediul aplicatiei,  tot ceea ce este important pentru tine. 

Mrfinance.ro te ajuta sa intelegi lumea financiara in cei mai obiectivi termeni. 
Platforma noastra iti aduce in atentie informatii utile despre credite bancare, credite nebancare, asigurari, utilitati, investitii si multe altele.
Comparatii documentate, cu toate datele la vedere
Informatii actualizate si usor de inteles
Comunicare deschisa si transparenta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.