Generale

Sarbatorim langa un pahar de… WineMe.

Un pahar de vin foarte rar sau la revelion , eu nu sunt bautoare de vin dar sotul meu degusta un pahar de vin foarte rar , ne este recomandat sa degustam vinul si nu sa bem in exces de aceea m-am gandit sa impartasesc cu voi aceasta gama de vinuri.

Fie ca doriti sa savurati un pahar de vin roze, alb , rosu sau romanesc, cat si international etc , savuratile responsabil .

Cei de la WineMe au o gama variata de produse din vin si promotii pe masura , spre exemplu click aici , beneficiile

Ce beneficii are vinul roșu

Este cunoscut efectul benefic al vinului roșu consumat cu moderație. Antioxidanții din vinul roșu sunt principalii responsabili de efectele benefice ale acestei băuturi. Pe termen lung și intrat în stilul de viață cotidian, vinul roșu ajută la prevenirea unor afecțiuni grave, dacă este dublat, desigur, și de alte elemente precum o alimentație echilibrată și variată și sport.

Vinul roșu previne dezvoltarea unor tipuri de cancer

Resveratrolul, antioxidantul cu efect antitumoral pe care vinul roșu îl conține din plin, este una dintre substanțele recunoscute pentru efectele sale de prevenire a cancerului. În testele de laborator, resveratrolul și-a demonstrat puterea de a reduce incidența tumorilor, deoarece inhibă dezvoltarea celulelor canceroase.Totodată, resveratrolul are și efect antiinflamator, proprietate care contribuie la scăderea riscului de îmbolnăvire de cancer, precum și la scăderea evoluției bolii. Studiile din laborator au arătat că efectul anti-cancer al resveratrolului este vizibil în cazul leucemiei, a cancerului de piele, sân și prostată.

Magazin online WineMe click aici

Vinul roșu îți oferă un somn mai odihnitor

Somnul este unul dintre cele mai importante elemente ale unui stil de viață sănătos, iar melatonina din vinul roșu este de ajutor în tratarea tulburărilor de somn. Cu siguranță știi o persoană care refuză vinul roșu la petreceri tocmai pentru că devine somnoroasă la terminarea paharului. Ei bine, acest efect este unul dovedit și face din vinul roșu băutură perfectă pentru masă de seară.

Vinul roșu contribuie la prevenirea aterosclerozei

Substanțele antioxidante din vinul roșu stimulează producerea de oxid nitric, un agent vasodilatator, care ajută la menținerea sănătății arterelor. Totodată, oxidul nitric funcționează ca un neurotransmițător care facilitează transmiterea mai rapidă a informațiilor, având o importanță deosebită și pentru funcția cerebrală.

Rolul antiinflamator al vinului roșu

Resveratrolul este substanța responsabilă de proprietățile antiinflamatoare ale vinului roșu. Inflamația este un răspuns al organismului la factori nocivi, cum ar fi microorganisme patogene, factori iritanți, celule bolnave, astfel încât orice substanță cu efect antiinflamator ajută în ameliorarea efectelor neplăcute provocate de diverse afecțiuni.

Vinul roșu și pietrele la rinichi

Un pahar de vin roșu consumat în fiecare zi reduce cu 31% riscul apariției pietrelor la rinichi și a bolilor renale cronice, arată un studiu realizat de Dr. Pietro Manuel Ferraro de la Universitatea Catolică Sacro Cuore din Roma și de Dr. Gary Curhan de la universitatea americană Harvard.

Alte beneficii ale vinului roșu

Vinul roșu are și alte efecte benefice importante precum:

 • Prevenirea racelilor –  a arătat că persoanele care consumă vin roșu au un risc cu 60% mai mic de îmbolnăvire față cei care nu beau vin roșu, când vine vorba despre răcelile de sezon.
 • Prevenirea afecțiunilor cardiovasculare – Consumat în cantități moderate, vinul roșu ajută la protejarea sănătății inimii și, în speță, la prevenirea bolilor cardiovasculare, având, în același timp, și un efect dovedit în ceea ce privește fluidizarea sângelui. De asemenea, vinul roșu scade nivelul colesterolului rău din organism. Dovada cea mai bună este faptul că în Franța, țară mare iubitoare și producătoare de vin, mai ales vin roșu, incidența bolilor cardiovasculare este mai mică decât în alte țări.
 • Scade riscul îmbolnăvirii de Alzheimer – Tot resveratrolul este cel responsabil de acest efect atat de benefic al vinului roșu.
 • Previne diabetul – Pentru că vinul roșu ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, este considerat un aliat de nădejde în prevenirea diabetului.
 • Previne obezitatea – Resveratrolul este și de această dată ingredientul care are efect în arderea grăsimilor și activarea metabolismului, astfel încât să ne menținem în formă și să evităm acumularea kilogramelor în plus.
 • Are efect afrodisiac – Efect explicat prin faptul că vinul roșu stimulează circulația sângelui, iar alcoolul are efect dezinhibant

Diferențe între vinul alb și cel roșu

La prima vedere, diferența dintre vinul alb și cel roșu este evidentă – unul este produs din struguri albi, celălalt din struguri negri. Există însă o etapă esențială în procesul de vinificație, în timpul căreia boabele de struguri iau direcții diferite:

 • strugurii albi sunt zdrobiți și apoi intră în etapa de fermentare;
 • strugurii negri sunt lăsați întâi la fermentat și abia apoi sunt zdrobiți. În acest fel, taninii și pigmenții de culoare din pielițe se păstrează și după zdrobire sau presare.

Pentru că strugurii negri fermentează cu pielițele intacte, în vinul roșu se păstrează o cantitate mai mare de antioxidanți – între care taninii și resveratrolul sunt cei mai cunoscuți. Chiar și așa, acești compuși benefici pentru sănătate se regăsesc și în vinul alb.

Vinul alb conține o serie de nutrienți și vitamine esențiale pentru organismul uman, între care:

 • vitamina B2 (riboflavina)
 • vitamina B3
 • vitamina B6 (niacina)

Într-un pahar de vin alb putem regăsi și câteva minerale importante, dar în cantități reduse. Iată-le pe cele mai importante dintre ele:

 • fier
 • magneziu
 • mangan
 • potasiu
 • calciu
 • fosfor
 • zinc

Gama de vinuri vinuri Alira sunte recomandate a se consuma alaturi de o pastrama de oaie , suna foarte delicios, spre exemplu gama de Vinul Alira Concordia este recomandat a fi servit alături de preparate care au la bază carnea de vânat, brânzeturile maturate. Un vin roșu, sec, recomandat pentru a fi servit alături de deserturi pe bază de ciocolată, mousse sau lava cake. De asemenea, acest vin mai poate fi consumat alături de de crème brûlée sau fructe exotice. Savurati-le cu placere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *