LA MARE ….., LA NOI , LA BULGARI SAU LA GRECI ?
NU , NU AS ALEGE ROMANIA , PENTRU CA PARE MULT MAI RAU DECAT LA BULGARI , CU PRETURILE EXAGERATE , FARA ALL INCLUSIVE TE DUCE LA O SUMA ENORMA , SI SUNT SIGURA CA NU ESTI RESPECTAT CA IN AFARA, CALITATIV SA NU MAI POVESTIM.
Asa ca :
Pregatiti-va pentru mers la mare, va-ti gandit unde o sa inotati anul acesta , la bulgari sau greci ?.
Daca nu va-ti decis unde o sa mergeti am sa va povestesc eu cate ceva din vancanta noastra ca familie de 4 persoane petrecuta o singura data la bulgari in zona litoralului ” NISIPURILE DE AUR ” ( s-ar putea sa fie si ultima) si vacanta petrecuta la greci ( care a fost de mai multe ori) IN ATENA SI HALKIDIKI .
Nisipurile de Aur este o stațiune turistică situată pe litoralul bulgăresc al Mării Negre. Este localizată în partea de nord a țării, la aproximativ 17 km nord de Varna, unul dintre cele mai mari orașe din Bulgaria. Nisipurile de Aur este una dintre cele mai populare destinații de vacanță de pe litoralul bulgăresc.
Numele stațiunii provine de la plajele sale cu nisip auriu și de la frumusețea peisajului natural. Aceasta oferă o combinație de plaje frumoase, ape limpezi, vegetație luxuriantă și facilități turistice moderne.
Plajele din Nisipurile de Aur sunt unul dintre principalele sale puncte forte. Ele sunt bine întreținute și se întind pe o distanță de aproximativ 4 km. Plaja principală este largă și oferă nisip fin și auriu, perfect pentru relaxare și activități recreative. Există și zone cu plaje private, unde puteți închiria șezlonguri și umbrele pentru a vă bucura de soare în confort.
În afară de plajă, Nisipurile de Aur oferă o gamă largă de facilități turistice și activități de agrement. Stațiunea are numeroase hoteluri și complexe turistice, restaurante, baruri, cluburi și magazine, asigurând astfel o varietate de opțiuni pentru divertisment și distracție.
Pentru cei interesați de sporturi nautice, Nisipurile de Aur oferă o varietate de activități, cum ar fi navigația cu barca, jet-ski-ul, scufundările și windsurfing-ul. De asemenea, există terenuri de tenis, terenuri de golf și facilități pentru echitație în apropiere.
Stațiunea este, de asemenea, un punct de plecare pentru excursii către alte atracții din zonă. Aveți posibilitatea să vizitați Varna, unde puteți explora muzee, galerii de artă și monumente istorice, precum și Rezervația Naturală Pădurea Păianjenilor, care este situată în apropiere.
În concluzie, Nisipurile de Aur este o stațiune turistică populară de pe litoralul bulgăresc, cunoscută pentru plajele sale cu nisip auriu, apele limpezi și facilitățile turistice moderne. Oferă o gamă variată de activități de agrement și posibilitatea de a explora și alte atracții din regiune.
Fetele mele erau mici cand am fost la mare pe litoralul bulgar , ce mia placut la ei era plaja cu nisip fin ,intrare lina in mare cu nisp ideal pentru copii, curatenie in camere , ce nu mi-a placut a fost o intreaga aglomeratie de romani , plaja mega plina , in camera nu era plase de tantari la geamuri si terasa , zona foarte zgomotoasa noaptea din cauza discotecilor , restaurantul este impartit in 2 zone , dar mancarea este aceeasi zi de zi , dulciurile nu sunt divesificate , si nu ma atras foarte mult.fiiind la ultra all inclusive aveam acces la piscina , mancare, restaurant echipat pentru bebelusi avand scaune speciale ,si bautura fara limita, pe plaja si in zona de receptie, recreatie existau dozatoare pentru servit bautura apa, suc , bere, nu erau de buna calitate, niste fursecuri.
Seara faceau divertisment de la ora 20:00 era frumos , piscina era amplasata la etajul 1 unde aveau si o zona de bar, batea vantul ingrozitor , asa ca noi mergeam la mare decat la psicina, in camera se schimba patul si prosoapele in fiecare zi , si se face curat zilnic, zona de bazar este foarte scumpa ideal este sa vi cu tot ce ai nevoie de-a gata pretul este super exagerat fie ca se rup slapi , sau ai nevoie de un prosop , mai bine pui ceva in plus in valiza, toate sunt chinezerii nu merita sa dai mai mult de cat face, parca ar fi bazarul europa de la noi.
Inainte sa ne intoarcem fetitele mi s-au imbolnavit eracea mica inca in scutece , cea mare cred ca-l mai purta doar noaptea , daca nu ma insel.
Au racit , tuseau, au facut febra le durea in gat , noroc ca au farmacie in zona, cand am ajuns acasa deja aveau diaree, vasaturi , se dezhidratau , am fost cu ele la spital la camera de garda unde s-a confirmat ca au enterocolita , mi-am asumat sa nu le internez si sa le tratez la domiciliu am fobie din trecut fata de spitale , dupa stafilocul auriu luat la nastere de fetita cea mare .
Nu am mai mers de atunci in Bulgaria si am preferat sa mergem in Grecia unde am mai fost cand si-a botezat copii seful sotului meu care este grec , ne-a facut cadou o vacanta de o saptamana atunci , eram oaspetii speciala care veneau pentru botez , am avut masa si bautura inclusa, zona litoralului era undeva in Atena.
Mancarea era deliciosa , scaune pentru bebelusi in restaurant sau la terasa restaurantului, curatenie in camera , era sub forma de bungalow unde stateam noi , dotat cu bucatarie, baie si dormitor, terasa , foarte linistita zona, seara in zona barurilor era foarte frumos, liniste si relaxare, bautura si mancare foarte gustoasa , chir si la botez a fost foarte frumos plin de bunatati ei chiar se intrec in a sarbatorii nu ca noi masa bogata.
Piscinele erau foarte frumoase speciale pentru diverse inaltimi de la bebelusi pana la cea mai adanca , faceau diverse activitati pentru cei care erau la piscina gen sport in apa. FGetele aveau 9-10 luni cea mica si cea mare 3-4 ani .
Dupa experienta cu Bulgaria am mers la greci din nou in regiunea Halkidiki , la un hotel foarte frumos , am stat intr-un bungalow nu in hotel , camerele era vechi , dar curate , mancarea foarte buna, dulciurile lor m-au inebunit atat sunt de bune , o data pe saptamana au divertisment care este foarte frumos seara greceasca cuprinde dansuri grecesti si putin show.
Daca la bulgari am stat la mare , aici la greci stam la piscina mai mult au plaja frumoasa totul all inclusive dar plaja este plina de pietris la intrare in mare apoi se simte nisipul.In rest totul este foarte bine.
Piscinele sunt in functie de inaltimi , sezlonguri, beach bar, seara afara la terasa , foarte frumos. Am vizitat si bazarul de la ei din zona este foarte mare si gasesti de toate va voi spune mai jos despre el.
In alt an am fost cazati la alt hotel pentru ca hotelul de data trecuta unde am fost in vacanta nu a dsechis si fiindca am rezervat biletul ne-a repartizat la altul , am avut putin de tras cu vama atunci era cu vaccinul covid 19 , am stat vreo 6 ore in vama cu grecii , am sunat la hotel cum ca noi inca suntem in vama si era ziua mai pierduta si ne maincati ramaneam fara un suc rece ca gheata sau o bere de savurat , clociti si arsi de soare am trecut vama intr-un tarziu , dar ce vreau sa va spun e ca ne-au adus mancarea in camera , si am putut savura si ceva rece, a fost foarte frumos.Piscinele sunt superbe , zona frumoasa linistita am fost si la mare apa , adoram mai mult piscina, totul a fost all inclusive cu mancare foarte gustoasa , dulciurile sunt un deliciu, la beach bar gasesti diverse bauturi si fursecuri . Intr-o seara a iesit bucatarul sa ne intrebe daca mancarea a fost gustoasa.
Sa va spun mai multe despre zona .
Litoralul Halkidiki se află în nordul Greciei și este cunoscut pentru peisajele sale spectaculoase și plajele frumoase. Halkidiki este o regiune cu trei peninsule principale care se întind în Marea Egee: Kassandra, Sithonia și Athos. Fiecare dintre aceste peninsule are caracteristicile sale distincte și atracții turistice.
- Peninsula Kassandra: Este prima peninsulă din Halkidiki și este cea mai dezvoltată din punct de vedere turistic. Aici vei găsi o mulțime de stațiuni turistice, hoteluri, plaje cu nisip fin și ape limpezi. Kassandra este renumită pentru viața de noapte animată, restaurantele și tavernele cu preparate tradiționale grecești și posibilitățile de practicare a sporturilor nautice.
- Peninsula Sithonia: Este considerată mai puțin aglomerată și mai puțin dezvoltată decât Kassandra. Peisajele de aici sunt mai sălbatice și mai pitorești, cu păduri verzi, golfuri ascunse și plaje izolate. Sithonia este populară printre turiștii care caută liniște și relaxare. Există și unele stațiuni și sate pitorești de pescari care oferă cazare și servicii turistice.
- Muntele Athos (Agion Oros): Este o peninsulă separată situată în partea de est a Halkidiki. Athos este cunoscut mai ales pentru Muntele Athos, care este locul de reședință al unei comunități de călugări ortodocși. Accesul în această zonă este limitat și este rezervat bărbaților, fiind un centru important al monahismului ortodox.
În general, litoralul Halkidiki oferă o varietate de plaje, de la cele mai aglomerate și animate până la cele mai sălbatice și mai izolate. Este o destinație populară pentru turiști datorită frumuseții sale naturale, a apelor cristaline și a atmosferei autentice grecești.
Muntele Athos, cunoscut și sub numele de Agion Oros, este o peninsulă situată în partea de est a regiunii Halkidiki, în nordul Greciei. Este un loc de mare importanță religioasă și spirituală, fiind considerat un centru al monahismului ortodox.
Muntele Athos este un teritoriu autonom în cadrul Greciei și este locuit exclusiv de călugări ortodocși. Aici se află o comunitate monastică puternică, compusă din 20 de mănăstiri principale și alte așezăminte monahale mai mici. Aceste mănăstiri au o mare valoare istorică și culturală și adăpostesc o mare colecție de manuscrise vechi, icoane și obiecte de artă religioasă.
Accesul în zona Muntelui Athos este limitat și reglementat. Conform tradiției, doar bărbații au permisiunea să intre în această zonă. Femeilor le este interzis să pătrundă pe teritoriul Muntelui Athos, iar accesul lor este restricționat la o zonă maritimă înconjurătoare, unde pot face o croazieră pentru a vedea mănăstirile de pe mal.
Pentru a vizita Muntele Athos, este necesară obținerea unei permisiuni speciale, cunoscută sub numele de „diamonitirion”. Aceasta poate fi obținută prin intermediul birourilor speciale de la Salonic și implică îndeplinirea unor cerințe specifice. Vizitele sunt limitate în timp și sunt permise doar în anumite zone desemnate.
Muntele Athos este o destinație importantă pentru pelerinaj și pentru cei interesați de spiritualitatea ortodoxă. Pe lângă frumusețea peisajelor naturale, Muntele Athos oferă o atmosferă de liniște și rugăciune, fiind un loc în care călugării trăiesc în conformitate cu tradițiile seculare și monahale.
Am fost in bazarul din sat unde este plin de lucruri frumoase merita vazut , am luat de acolo unele lucruri, papucii lucrati din lana au fost si sunt foarte buni si astazi , asa bine lucrati sunt mi-a ramasa doar perechea de la fata cea mare m,dar cand vom ajunge pe acolo mi-ar placea sa cumpar si pentru noi sunt foarte caldurosi fiind din lana.Gasesti condimente, ulei de masline, masline, icoane, fiind Muntele Athos , mir, etc.
Daca ar fii sa aleg unde as merge clar ar fi Grecia , pentru ca mancarea este buna fetele mele nu s-au mai imbolnavit de enterocolita, si intradevar mancarea este buna si esti foarte bine primit, poti ajunge cu masina pesonala daca detii una. Vacanta placuta si sper ca va fost de folos.
Tu ce statiuni ai vizitat , si ce recomanzi povesteste-mi lasand un comentariu .
Pe data viitoare.