Cum sa faci o supa de galuste de gris pufoase si perfecte.
Fie ca doresti sa faci o supa de gaina de vita sau porc , indiferent de preferinta si doresti sa fie cu galuste de gris dar nu iti ies mereu pentru ca se intaresc ca bolovanii sau se imprastie in toata supa , am sa iti spun pasii de urmat pentru galuste de gris pufoase si delicioase.
PRIMUL LUCRU PE CARE IL AVEM DE FACUT ESTE SA CANTARIM OUL SI GRISUL CANTITATE EGALA LA AMANDOUA INGREDIENTE , ALTFEL NU NE IASA RETETA.
Separam oul de galbenus , amestecam galbenusul cu grisul si il lasam sa se odihneasca , el se va umfla un lucru foarte important in acest proces.
Batem albusurile spuma , fara sare adaugata , nu adaugam deloc sare pentru ca intareste galustele si nu ne mai ies pufoase , luam alnusurile deja batute si le amestecam incet cu grisul deja amestecat cu galbenus , dupa ce am dat focul mic la supa , adica sa iarba incet nu sa se opreasca din fiert luam doua lingurite si formam galustele ajutandu-te de a doua lingurita ca sa coboram amestecul de pe prima lingurita , scufundam rand pe rand in oala galustele , le lasam sa fiarba incet ele se vor umfla si vor devenii pufoase, foarte important nu amestecam in oala riscand sa le imprastiem, sau sa dam focul repede riscam sa le spargem sau sa ramana tari intrun final pentru ca nu auca sa se umfle suficient.
Nu adaugam bicarbonat sau praf de copt in reteta , albusul actioneaza ca agent de crestere.
Sunt convinsa ca si mici critici culinari vor savura ciorba/ supa cu galuste facuta de voi , eu am 2 critici mofturosi deci stiu ce spun despre importanta gustului si aspectului.
Pofta Buna !
Astept comentariile voastre si sunt dispusa sa aflu retetele voastre depre ciorbe/ supe facute cu galuste.
Un comentariu
Ghidul Naturii
Mie ori îmi ies pietroaie, ori se dezintegrează. 😀 stiam de 2 oua la 100g gris, o sa cantaresc 1 ou sa vad cate grame are data viitoare.