Generale

Delicatețe pentru copii din cozonacul ramas.

Cozonacul ramas de la Paste care bineînțeles sa întărit , și o bucată de pasca fara brânză primită de la mama , le-am sfărâmat într-un castron și am pus la foc lapte că să fac budinca de vanilie și ciocolata ,  dacă nu știți să faceți budinca in casa puteți folosi și din comerț , eu de data asta nu mi-au mai rămas ingrediente suficiente pentru budinca și  avut noroc că a luat soțul pachetele cu gust diferit, dacă aveți posibilitate să folosiți ingrediente naturale  o budinca făcută în casă este mult mai buna , ai nevoie de minim 4 gălbenușuri , jumătate de litru de lapte , 2-3  linguri amidon de porumb sau faina , zahar sau îndulcitor natural , 2 sau 3 lingurițe după gust , se pune laptele la fiert , amestecam amidonul sau faina  cu 2 linguri de lapte, zahărul și gălbenușurile esență de vanilie , până să de-a laptele in foc stingem focul iar treptat adăugăm cate un pic de lapte fiert peste compoziția cu gălbenușuri ,amestecând continuu , important sa nu se coaguleze ouăle , iar apoi se toarnă compoziția in oala cu laptele rămas , se mai amesteca 2 minute continuu sa nu se prindă de fund crema și se stinge focul ,  dacă dorești să faci crema de ciocolata în compoziție se poate adăuga și puțină cacao după preferință. 
Sfărâmăturile din castron le-am pus pus o parte pe farfurie apoi am adăugat budinca de vanilie un pic de sfaramituri și crema de ciocolata apoi deasupra am adăugat restul de sfaramituri rămase , am gustat este buna dar ieșea și mai buna cu budinca in casa , ne descurcam cu ce avem câteodată , și sper sa o savurați și să le placă și piticilor chiar daca mănâncă foarte puțin , o vom manca noi adulții .A că crema sa fie mai buna se poate adăuga și un gras de 80 la sută grăsime , se poate bate apoi cu mixerul după ce sa răcit .

Pofta buna! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *