Generale

Langosi ardelenesti delicioase si gustoase

Fiind din Cluj mancam mereu gogosi , langosi , numite si placinte dospite , fie cu gem , simple sau cu branza etc.

MA GANDESC SA IMPART CU VOI ACEASTA RETETA MINUNATA SI GUSTOASA.

AM DOUA FETITE CARE SUNT FOARTE ATENTE LA DETALIILE ASPECTULUI DI GUSTULUI CAND VINE VORBA DE MANCARE.

Imi aduc aminte de bunica mea, cat si mama , matusile mele faceau placinte si erau atat de bune incat nu mai conta cum arata sau daca e mai rumena, le mancai cu pofta.

RETETA ESTE:

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 7 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 300 ml apă călduță
  • Ulei pentru prăjit
  • Topping-uri la alegere (ulei de usturoi, smântână, brânză, sau orice altceva preferi)

Instrucțiuni:

  1. Într-un castron mare, amestecă făina, drojdia, zahărul și sarea.
  2. Adaugă treptat apa călduță și amestecă totul până obții un aluat omogen.
  3. Acoperă castronul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească timp de aproximativ 30-45 de minute sau până când acesta își dublează volumul.
  4. Încinge uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o cratiță la foc mediu.
  5. Cu mâinile unse cu puțin ulei, formează langoșii din aluat și prăjește-i în uleiul încins până devin aurii pe ambele părți.
  6. Scoate langoșii pe un șervețel absorbant pentru a elimina excesul de ulei.
  7. Servește-i calzi cu topping-ul preferat.

Poți adăuga și topping-uri precum usturoi tocat fin amestecat cu ulei sau smântână și brânză rasă pentru a-i face și mai gustoși.

POTI SA LE SAVUREZI FIE SIMPLE CU PUTIN ZAHAR , FIE CU BRANZA SI SAMNTANA SAU CIOCOLATA, VANILIE SAU DULCEATA SUNT MEREU DELICIOSI FIE DULCI SAU SARATI .

Savurează-i cu poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *