Generale

CUM AM REFOLOSIT POLISTIRENUL IN LOC SA IL ARUNC , DECORAND CASA DE CRACIUN.

ASTAZI , AM SA VA POVESTESC CUM AM RECICLAT RESTURILE DE POLISTIREN RAMASE DE LA IZOLAREA FATADEI CASEI .

AM creeat un OM DE ZAPADA , CADOURI , CLOPOTEI, FUNDITE, STELE, bastonas cat si o coronita mare de pus la usa..

Pentru OMUL DE ZAPADA sunte necesare mai mult materiale , am folosit :

un cutit cu zimti pentru a taia si netzii forma, un sablon sau un balu pe care o sal pliati sub forma de cerc , cuie mari sau ciuperci prindere bucati de polistiren, banda , hartie, sau hartie rupta si lipita pe omul de zapada cu adeziv aracet.culori acrilice alb, portocaliu sau culori care se pot combina, negru .

INTAI INCEPEM CU BAZA OMULUI DE ZAPADA DECUPAND UN CERC DE MARIMEA DORITA , FOLOSIND CUTITUL CU ZIMTI TAIEM USOR FARA A RUPE POLISTIRENUL IN BUCATI ,DACA LUCRAM BRUTAL RISCAM SA IL RUPEM SI O LUAM DE LA CAPAT.

TAIEM MAI MULTE BUCATI ASEMANATOARE PANA ATINGE INALTIMEA DORITA , FIECARE BUCATA DE POLISTIREN VINE ASEZATA UNA PESTE ALTA LA FIECARE BUCATA ADAUGATA O PRINDEM DEASUPRA CU CUIE SAU CIUPERCI DE POLISTIREN , CA SA SE INFIGA IN BAZA DE JOS SI TOT ASA LE PRINDEM PANA SUS , PRACTIC ESTE CA SI CUM AM ASAMBLA UN TORT.

LA obtinerea palariei, eu una am optat pentru o palarie, voi veti decide ce va purta Omul vostru de zapada.

Am masurat din nou un cerc care iasa efectiv in afara bazei iar pe mijlocul borului plalariei pentru pentru asta vom folosi cercul masurat, vom aseza 3 straturi de cerc mai mici care sa dea bine pe mijloc , le vom asambla asemanator cu baza omului de zapada.

Daca este necesar ca omul de zapada sa prinda un contur mai estetic vom folosi zimtii cutitului pentru ai da forma doar razuind in, sau pe deasupra polistirenului.

A doua etapa este cea de punere hartie peste poistiren si dat cu aracet dupa ce se usuca , efect6iv imbracam omul de zapada in hartie cu aratcet de jos pana sus.

Dupa ce sa uscat incepem sa creeam nasturii si nasul plus ochii, eu le-am facut tot din polistiren folosind un sablon pentru nas si cercuri pentru ochi msi nasturi.

Apoi trecem la vopsit cu alb tot omul de zapada, palaria o vopsim in negru nasturii si ochii , apoi nasul in portocaliu.

Fiecare piesa va fi lipita de omul de zapada cu aracet sau alt adeziv puternic.

Puteti opta pentru orice decoratiune doriti pe omul de zapada.

Pentru celelalte decoratiuni am folosit sabloane , le-am decupat si colorat in culorile dorite, le-am atasat un snur facand o gaura cu un cui in polistiren , pentru a putea fi atarnate.

Am lasat fetele sa le coloreze si sa le decoreze , bineinteles cu un mic ajutor din partea mea, noi am mai folosit si foi adezive buretate de la daco cu sclipici , puteti opta si pt sclipici sau paiete cu lipici.

La coronita am folosit scotchi de ambalat peste polistiren dandui forma rotunda , eu am folosit ata de crosetata care a venit pusa peste scotchi , am pus ghyirlanda verde si am lipit diverse chestii de craciun , cen clopot mos, etc pe ghirlanda.

Am mai avut un burete lung din care am taiat si am asamblat capetele pe care l-am decorat tot cu ghirlanda verde si alte decoratiuni specifice Craciunului.

Sper ca v-a fost de folos aceste idei si poate Craciunul care vine imi veti posta si voi ideiile voastre sau creatiile voastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *